Punchline.gr

View Original

Φυσικό φρύδι στις γυναίκες: Η νέα τάση που μας θυμίζει πως ήρθε η ώρα του Καραμανλή

Σκιά στα μάτια; Όχι. Σκίαστρο στα μάτια; ΝΑΙ.

Αν ψάχνεις να βρεις ομπρέλα σε παραλία της Χαλκιδικής και δεν πέφτει καρφίτσα, αν τα μάτια σου είναι ευαίσθητα στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου και είσαι wannabe influencer που πρέπει να κάνεις το κομμάτι σου τώρα, στα τελευταία μπάνια του Σεπτέμβρη, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την τελευταία μόδα που σαρώνει τα αστικά κέντρα και μη.

Άσε το φρύδι φυσικό, παχύ κι επαμφοτερίζον, μειώνοντας την απόσταση μεταξύ ματιού και άκρης κούτελου, δημιουργώντας την εικόνα ότι δεν είσαι τόσο ιντελέξουαλ όσο πίστευε η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας στο γυμνάσιο. Κατασκεύασε με τρόπο φυσικό, ένα τριχωτό αδιαπέραστο υπόστεγο δροσιάς για τα πολύτιμα μάτια σου, δίνοντας την εντύπωση ότι παίζει να κατοικεί μέσα στα φρύδια σου ένα μικρό οικοσύστημα ουροκοτάγκων που πάγωσε από τους προβολείς νταλίκας μία Παρασκευή βράδυ.

Οι σύγχρονες Φρίντα Κάλο με το διπλό μετωπικό μουστάκι δεν είναι χίπστερ. Είναι θεμελιώτριες του διπλού ανάποδου σαρκαστικού χαμόγελου και της χειράφέτησης ενός νέου latin girlie στυλ με ασύμμετρες πολιτικές προεκτάσεις.

Είναι η απάντηση στην επιλογή της φεμινιστικής αξυρισιάς της μασχάλης με έναν αλτέρνατιβ, οικολογικό τρόπο, ενώ παράλληλα στέλνει ένα ξακάθαρο, πολιτικό μήνυμα στις φοιτητικές εκλογές και το εκάστοτε κυριακάτικο μπραντς.

Σύμφωνα με το beautyfails.com, το νέο τρεντ με τα παχιά φυσικά φρύδια έχει πυροδοτήσει τις πωλήσεις στα e-shops καλλυντικών κι αισθητικής, την ίδια στιγμή που τα κομμωτήρια ανέβασαν τον τζίρο τους κατά 27,9%.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το τρεντ εξαπλώνεται κυρίως σε κορίτσια και γυναίκες με νοσταλγία στις χαμένες φιλελεύθερες ιδέες του νεοφιλελευθερισμού.

Αν είσαι λοιπόν κι εσύ το κορίτσι που πιστεύει πως ήρθε η ώρα της αναγέννησης του Καραμανλισμού στον τόπο μας, αν θεωρείς ότι το πρόσωπό σου ταιριάζει στη νέα καμπάνια της νεολαίας της ΟΝΝΕΔ, ανέβασε το πρόσωπό σου με τα υπέροχα βουρτσοειδή σου φρύδια κάτω από το χάσταγκ #freiderikimoukamarimou και ίσως γίνεις το covergirl μιας πολιτικής, αλλά συνάμα αισθητικής επανάστασης που θα αφήσει το αποτύπωμά της στην Ελλάδα του 2018 και πέρα.