Punchline.gr

View Original

Εισχωρήσαμε σε μία γυναικεία τσάντα και βρήκαμε τι κρύβεται εκεί μέσα.

Γυναικείες τσάντες. Σα να λέμε αντρικές τσάντες, αλλά για γυναίκες. Καφέ, μαύρες, λουλουδάτες, μικρές, μεγάλες, με κορδόνια, χωρίς κορδόνια (για τις γυναίκες με κατάθλιψη), με δυο τσέπες, με πολλές τσέπες, που μοιάζουν με πορτοφόλια, που μοιάζουν με backpack, με δέρμα κροκόδειλου, με δέρμα αγελάδας, και με δέρμα ανθρώπου (αν σκότωσες τον άντρα σου, επειδή σε απατούσε, και για ενθύμιο έφτιαξες μία τσάντα από το δέρμα του).

Αυτό που δεν γνωρίζει κανείς, είναι το περιεχόμενο μιας γυναικείας τσάντας. Οι Μάγιας πίστευαν πως η γυναικεία τσάντα είχε μέσα της όλα τα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να μαντέψει πότε θα γίνει η καταστροφή του κόσμου. Η απάντηση είναι “2012 μ.Χ. R.I.P. Γη”. Στο CERN πιστεύουν ότι μέσα σε μια γυναικεία τσάντα μπορούν να βρουν νετρίνα. Ένας Σοφός γέροντας που συνάντησα στο Θιβέτ μου είπε πως η γυναικεία τσάντα περιέχει το μυστικό της αιώνιας ζωής. Δηλαδή, έναν μαύρο, 40 εκατοστά δονητή.

Επειδή είμαι ένας δημοσιογράφος που αγαπάει την αλήθεια, την ελευθερία λόγου, και τις γυναικείες κωλοτρυπίδες (σλουρπ), αποφάσισα να ρισκάρω. Διακινδυνεύοντας την ζωή μου, εισήλθα σε μια γυναικεία τσάντα και σας παραθέτω τα ευρήματα μου.

Προσοχή! Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι! Ό,τι stunt πραγματοποιήθηκε σε αυτό το αυτιστικό, scavenger hunt, έγινε από επαγγελματίες ή υπό την επίβλεψη επαγγελματία!

Εισχωρώντας σε μια γυναικεία τσάντα, πρώτα συνάντησα τα είδη υγιεινής. Οι γυναίκες, για κάποιο λόγο, αγαπούν την καθαριότητα, την υγεία τους, και τον πούτσο. Κάτι που δεν καταλαβαίνω, αλλά δεν με ενοχλεί. Χαρτομάντηλα, υγρά μαντηλάκια για τα χέρια, υγρά μαντηλάκια για το αιδοίο, σερβιέτες, αποσμητικό, ταμπόν, οδοντόβουρτσα, προφυλακτικά, αποσμητικό χώρου, και μια φιάλη αίματος είναι λίγα από τα είδη υγιεινής που είδα με τα ίδια μου τα μάτια, και όχι με τα μάτια κάποιου άλλου, που άλλαξα θέση με τα δικά μου.

Δίπλα στα είδη υγιεινής, εντόπισα κάτι που ήξερα βαθιά μέσα μου πως υπήρχε σε όλες τις γυναικείες τσάντες. Daddy issues. Φωτογραφία αγκαλιά με τον μπαμπάκα όταν ήσουν 10  ετών. Δηλαδή, 1 χρόνο πριν σας εγκαταλείψει για την 25χρονη, ξανθιά γραμματέα του με τα βυζιά, τις κοντές φούστες και (ειρωνικά) τα daddy issues. Φυσικά, βρήκα και δώρο κολιέ από τον μπαμπά, που δεν το φοράς γιατί ζηλεύει η μάνα σου, αλλά το έχεις στην τσάντα, ώστε να το βάλεις αν ποτέ τον συναντήσεις.

“Είμαι καλό κορίτσι μπαμπάκα;”
“Είσαι κακό κορίτσι.”
Και μετά να πεταχτεί ο Freud και θα σας φωνάξει:
“Get a room and fuck already.”

Μετά από μισή ώρα περπάτημα μέσα στο δάσος αποδείξεων από Hondos Center, Zara και γυράδικο “Ο Γιάννης”, βρήκα Το Πορτοφόλι. Οι γυναίκες κουβαλούν πάντα στη τσάντα τους ένα πορτοφόλι που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί. Περιέχει κέρματα, χαρτονομίσματα, πιστωτική κάρτα, κάρτα Μασούτης, ένα ξεχασμένο χάπι της επόμενης μέρας, μία φωτογραφία της γάτας σας, μια φωτογραφία ενός πρώην που είναι ίδιος ο μπαμπάς σας (Daddy issues callback), και μια λίστα αντρών με τους οποίους έχετε πάει, όπως και το μέγεθος του πέους τους. Η λίστα περιέχει πληροφορίες όπως: Πόσο γρήγορα τελειώνει, πόσο χρονών είναι, και πόσο κάνει ένα μπουκάλι τζιν στην πιο κοντινή κάβα στο σπίτι τους.

Λίγη ώρα αργότερα, βρέθηκα μπροστά σε θάλασσα. Αφότου κολύμπησα 12 μερόνυχτα, βρήκα ένα νησί. Το μυστήριο λύθηκε. Ψάχναμε τόσο καιρό την Ατλαντίδα, χωρίς να σκεφτούμε λογικά. Κανείς δεν σκέφτηκε “πού θα πήγαινα εγώ αν ήμουν νησί;”

Στην Ατλαντίδα βρήκα και όλα τα αεροπλάνα και πλοία που χάνονται στο τρίγωνο τον Βερμούδων. Τελικά, εμφανίζονται δίπλα στην Ατλαντίδα, και συγκεκριμένα στο τρίγωνο “Ομπρέλα – Κλειδιά – Μπάφος”. Ναι. Μια σωστή Qυρία έχει πάντα μπάφο στην τσάντα της.

Τέλος, συνάντησα χειρουργικά σύνεργα. Γάζες, νυστέρι, και ποδιά κουζίνας. Όλες οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση, ώστε να μπορούν να σου ανοίξουν την καρδιά και να χέσουν μέσα της.

Έγραψα ποδιά κουζίνας και όχι χειρουργική ποδιά, καθώς ελπίζω κάποιος να παρεξηγηθεί και να με πει σεξιστή.

Το νυστέρι χρησιμεύει και αλλού. Κοντά στα σύνεργα βρήκα τα δυο αρχίδια του γκόμενου της. Αυτά τα κόβουν συνήθως όταν είναι ακόμα πολύ φρέσκα, για να μην τα συνηθίσει το αρσενικό και ξεχάσει ότι κάποτε είχε δική του προσωπικότητα, φίλους, και θέληση για ζωή.

Από ότι φαίνεται μια γυναικεία τσάντα είναι σαν μια αντρική τσάντα, με την διαφορά ότι η γυναικεία τσάντα χρειάζεται λιγότερα χρόνια για να βγει στην σύνταξη.