Punchline.gr

View Original

“Κι όμως γυρίζει” και ναρκωκουλτούρα: Μήπως δεν μιλούσε για την Γη ο Γαλιλαίος;

Ο Γαλιλαίος ως γνωστόν ήταν αρχαιολόγος. Συγκεκριμένα, ήταν αρχαιολόγος με εξειδίκευση στην αρχαιολογία του σύμπαντος. Καθόταν μια μέρα, λοιπόν, και κάπνιζε το καθημερινό του τσιγαριλίκι σκεπτόμενος πως θα πείσει τους γονείς του ότι το αρχαιολόγος του σύμπαντος είναι όντως δουλειά και όχι χόμπι, μπας και συνεχίσουν να του δίνουν λεφτά για το ενοίκιό του. Όπως έσκαβε το μυαλό του για επιχειρήματα, βρήκε ένα μικρό θησαυρό. Τον άνοιξε και μέσα βρήκε ένα χρυσό στέμμα, ένα σκονισμένο βιβλίο και το πτώμα του Πτολεμαίου. Φόρεσε το στέμμα, ασέλγησε στο πτώμα και άνοιξε το σκονισμένο βιβλίο για να δει τι έγραφε.

“Η Γη είναι σταθερή και τα υπόλοιπα σώματα κινούνται γύρω από αυτήν.
- Πτολεμαίος -”, έγραφε το βιβλίο.

“Περίεργο”, σκέφτηκε ο Γαλιλαίος. “300 σελίδες βιβλίο και έχει μόνο μια πρόταση.”

Τις επόμενες ημέρες ο Γαλιλαίος τις πέρασε διαβάζοντας το βιβλίο ξανά και ξανά, προσπαθόντας να καταλάβει το βαθύτερο νόημα αυτής της πρότασης. Όσο διάβαζε, τόσο κάπνιζε και τσιγαριλίκια μπας και μπορέσει να συνδεθεί με το βιβλίο σε υπερφυσικό επίπεδο.

Μια μέρα μετά από πολλά τσιγαριλίκια, πολλούς αυνανισμούς και πόλους βόρειους, του ήρθε μια σκέψη. Να αμφισβητήσει αυτό που διάβαζε. Ίσως το μυστικό της επανάστασης στην αρχαιολογία του σύμπαντος να ήταν η αμφισβήτηση των ιδεών και όχι η αποδοχή τους. Ίσως το νόημα της ζωής να βρίσκεται στην ανυπαρξία του νοήματος της και όχι σε κάποιο Θεό. Ίσως το να τρως φέτα με καρπούζι είναι λίγο χειρότερο από την ασέλγεια σε πτώμα. Γενικά σκεφτόταν πολλά πράγματα. Ήταν πολύ μαστουρωμένος. 

Πόσο μαστουρωμένος ήταν;
Ήταν τόσο μαστουρωμένος που την επόμενη μέρα ξύπνησε και δεν θυμόταν καν ότι είχε βρει έναν θησαυρό μέσα στον εγκέφαλο του.

Ο καιρός πέρασε και ο Γαλιλαίος συνέχισε να ασχολείται με την αρχαιολογία του σύμπαντος, έχοντας ξεχάσει τελείως την ύπαρξη του βιβλίου. Πλέον προσπαθούσε να βρει από τι αποτελείται ο Ήλιος, σκάβοντας με μια οδοντόβουρτσα κάπου στην Φαιστό. Τελικά δεν βρήκε απάντηση, καθώς συνειδητοποίησε ότι αν θέλει να βρει από τι αποτελείται ο Ήλιος θα πρέπει να πάει να σκάψει… που αλλού; Στον Ήλιο. Για να το κάνει όμως αυτό, έπρεπε κάποιος να εφεύρει το διαστημόπλοιο. 

Μια μέρα πίνοντας σε μια τοπική παμπ με τα φιλαράκια του, τους υπόλοιπους 3 αρχαιολόγους του σύμπαντος που ζούσαν στο Γαλατοχωριό, άκουσε από το διπλανό τραπέζι ένα πολύ νεαρό εν ονόματι Λεονάρντο Ντα Βίντσι να λέει ότι δημιούργησε ένα όχημα που μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα που το είχε ονομάσει “Διαστημάμαξα”. “Κρίμα” είπε ο Γαλιλαίος. “Τόσο κοντά στο “Διαστημόπλοιο” αλλά τόσο μακριά.”. Για καλή του τύχη από το άλλο διπλανό τραπέζι ένας άλλος νεαρός, που ήταν τόσο νεαρός, που ακόμα ήταν σπερματοζωάριο, και τον λέγανε Τέσλα, έλεγε στους δικούς του φίλους ότι δημιούργησε ένα όχημα που μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα και το είχε ονομάσει “Διαστημόπλοιο”. “Τέλεια” σκέφτηκε ο Γαλιλαίος και πήγε κατευθείαν να του μιλήσει.

Τα είπανε, έχε γεια Παναγιά, όνειρο ήτανε, τα συμφωνήσανε. Κανονίσανε, λοιπόν, οι δυο παρέες να πάνε μαζί ένα ταξίδι με προορισμό τον Ήλιο, έτσι ώστε ο Γαλιλαίος και η υπόλοιπη ξέφρενη παρέα αρχαιολόγων του σύμπαντος να σκάψουν στην επιφάνεια του για να βρουν από τι αποτελείται. 

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, που θα διαρκούσε περίπου 864 χρόνια, αποφάσισαν να καπνίσουν όσο περισσότερο χόρτο μπορούσαν για να περάσει κάπως η ώρα. Ενώ είχαν περάσει 39 χρόνια συνεχούς καπνίσματος και πλέον τα μυαλά τους είχαν τόσο THC που αν τα στίβανε θα μπορούσαν να καλύψουν τη ζήτηση χόρτου στο Compton, ο Γαλιλαίος είχε μια επιφοίτηση. Θυμήθηκε το θησαυρό που είχε βρει εκείνη την μέρα που σκάλιζε το μυαλό του. Έτσι, θυμήθηκε και το βιβλίο του Πτολεμαίου και ότι η αμφισβήτηση είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως ή κάτι τέτοιο. Όση ώρα τα θυμόταν όλα αυτά κρατούσε το τσιγάρο και είχε ξεχάσει να το δώσει στον επόμενο. Το μόνο που σκεφτόταν ήταν “Η Γη είναι σταθερή” “Η Γη είναι σταθερή.” “Η Γη είναι σταθερή.” μέχρι που διέκοψε την σκέψη του το σπερματοζωάριο Τέσλα λέγοντας του “Να γυρίζει το τσιγάρο, να γυρίζει”. 

Εκεί ο Γαλιλαίος τα συνέδεσε όλα. Τσιγάρο, καρπούζι, σπερματοζωάριο, ασέλγεια, φέτα, στέμμα, εντροπία, ζωή, Γη και Διαστημάμαξα. Και δίνοντας το τσιγάρο στον Τέσλα αναφώνησε:

“Κι όμως γυρίζει”. 
Όλοι τον κοίταξαν περίεργα.
“Τι γυρίζει;”
“Η Γη. Η Γη δεν είναι σταθερή. Γυρίζει.”
Όπου πήρε σαν απάντηση:
“Πωωω ρε μαλάκα Γαλιλαίε. Τι λες;! Είσαι πολύ μαστουρωμένος. Χαχαχαχαχαχα γυρίζει λέει”.

Οπότε ο Γαλιλαίος μετά το bullying και το peer pressure που δέχθηκε για την “χαζή” του ιδέα, συνέχισε να καπνίζει χόρτο και ξέχασε τελείως αυτή του την σκέψη.

10 χρόνια μετά, όλο το πλήρωμα μαζί με τον Γαλιλαίο, είχαν πεθάνει από γεράματα ενώ είχαν ακόμα 815 χρόνια ταξίδι για να φτάσουν στον Ήλιο.

Κάπως έτσι μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις χάθηκε στα πέρατα του σύμπαντος και εμείς έχουμε ακόμα ανθρώπους εν έτει 2020 που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη.