Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

ΚΤΕΛ: Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψεις αν είσαι φτωχός & πληβείος.

ΚΤΕΛ: Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψεις αν είσαι φτωχός & πληβείος.

Γεια! 

Είμαι ο Δυστύχης και αυτό είναι ένα ταξιδιωτικό άρθρο που μόλις έγραψα με τα σκατά μου σε έναν τοίχο. Δεν έχω λεφτά ούτε για μολύβι. Να τρώτε πάντα λαδερά, γιατί βοηθούν στην σύσταση των γραμμάτων σας πάνω στον τοίχο, ώστε να είναι πιο ευδιάκριτα όσα γράφετε. Παρακαλώ, διαβάστε ό,τι γράφω με το μεγαλύτερο δυνατό ενθουσιασμό. Εγώ δεν έχω καθόλου ενθουσιασμό, αλλά εσείς διαβάστε σα να έχω. 

Αλλαγή σε ενικό για να φανώ πιο προσιτός

Είσαι φαν του τουρισμού; Των ταξιδιών; Της απόλαυσης και της καλής ζωής; Συγχαρητήρια, έχεις λεφτά και μπορείς να κάνεις όλα τα παραπάνω. Εσύ που δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, ούτε στο φεγγάρι πεπρωμένο, συνέχισε την ανάγνωση ώστε να μάθεις πως μπορείς να ταξιδέψεις “γρήγορα”, “οικονομικά”, και πάνω από όλα “άνετα” στον προορισμό των ονείρων σου. 

Άνοιξε έναν χάρτη που έκλεψες από τοπικό τουριστομάγαζο. Τσίμπα και καμία κονκάρδα ή κάνα καρτ-ποστάλ να προσποιείσαι ότι επισκέφτηκες το Παρίσι. Αφού ανοίξεις τον χάρτη, κλείσε τα μάτια σου και δείξε ένα σημείο στο χάρτη. Άνοιξε τα μάτια σου και προσάρμοσε την επιλογή σου σύμφωνα με το μπάτζετ σου. Ψωμοτόπι Σερρών. Τέλεια. 

Παρόλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Επισκέψου τον τοπικό σταθμό ΚΤΕΛ και, με το κομπόδεμά σου, αγόρασε ένα εισιτήριο για το μαγευτικό Ψωμοτόπι. Αν δεν έχει απευθείας λεωφορείο, μπες σε όποιο είναι το επόμενο. Ταξίδι - Προορισμός: 1 - 0. 

Κάθισε σε λάθος θέση και όχι σε αυτήν που γράφει το εισιτήριό σου. Είναι παράδοση. Αν δεν το κάνεις, θα τρακάρετε. Καθώς οι υπόλοιποι επιβάτες ψάχνουν θέσεις, κοίτα τους κατάματα ενώ γλείφεις τα χείλη σου και χαϊδεύεις το ελεύθερο κάθισμα δίπλα σου. Ωραία, τώρα έχεις την διπλανή σου θέση άδεια και κάποιος στέκεται όρθιος. Αν παρόλα αυτά κάποιος νιώσει αρκετά γενναίος και καθίσει δίπλα σου, κατά την διάρκεια του ταξιδιού, σκύψε κοντά και μύριζε δυνατά τα μαλλιά του. Ωραία, ξαναέχεις άδεια θέση δίπλα σου. Για σιγουριά, όταν σηκωθεί ενοχλημένος, μύρισε την καρέκλα που καθόταν. 

Όταν ο οδηγός ανοίξει το ράδιο, φώναξέ του να ανεβάσει την ένταση στο τέρμα. Κι αυτό είναι παράδοση. Επίσης, κλέψε το κινητό της γιαγιάς που κάθεται στο μπροστινό κάθισμα και κάνε διεθνή τηλεφωνήματα σε τυχαίους αριθμούς. Πρόσεξε, κάθε διάλογος πρέπει να είναι στο μέγιστο της έντασης, ώστε να ακούγεσαι πάνω από την Πάολα που παίζει στο ράδιο, αλλά και να ακούν όλοι τι συζητάς. Η ιδιωτικότητα και η ησυχία είναι πράγματα που έχεις στο σπίτι σου. Όχι στα ΚΤΕΛ. 

Κάθε φορά που κάποιος κάθεται μπροστά σου, τοποθέτησε τα γόνατά σου στο πίσω μέρος της καρέκλας του και πίεσε με όλη σου τη δύναμη, προσφέροντάς στο μπροστινό σου επιβάτη ένα δωρεάν μασάζ πλάτης. Μην ξεχνάς να ρίχνεις την δική σου καρέκλα τέρμα πίσω μέχρι να ακούσεις το ΣΠΛΑΤΣ από τα χτυπημένα αρχίδια του συνεπιβάτη που κάθεται εκεί. Ζήτα του ευγενικά να σου χαϊδέψει τα μαλλιά ώστε να κοιμηθείς. Ροχαλίζοντας εννοείται. Πριν σε πάρει ο ύπνος, φρόντισε, σε παρακαλώ πολύ, να τοποθετήσεις τα ξυπόλητα πόδια σου στο παράθυρο δίπλα από την θέση του μπροστινού σου. Κούνα και λίγο τα δαχτυλάκια για να βεβαιωθείς πως τα ένιωσε με όσες περισσότερες αισθήσεις μπορούσε να διαθέσει. 

Αν κάποια στιγμή ξυπνήσεις και διακρίνεις κάποιους επιβάτες να κοιμούνται, ξεκίνα να φωνάζεις πάλι στο τηλέφωνο. Πρέπει να ξυπνήσουν για να απολαύσουν το ταξίδι. Έλεος. 

Στην πρώτη στάση σε κάποιο γελαδοχώρι, βρες ένα πρόβατο και κάν’του γλυκό έρωτα, φροντίζοντας να τρυφτείς όσο περισσότερο μπορείς πάνω του. Με αυτήν την καλαίσθητη οσμή, επιβιβάσου ξανά στο λεωφορείο και διάλεξε μία διαφορετική θέση από αυτήν που καθόσουν προηγουμένως. Κατά προτίμηση, να έχεις συνεπιβάτη δίπλα σου, ώστε να του προσφέρεις απλόχερα την ευκαιρία να μυρίσει τους καρπούς του έρωτά σου. 

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ουρήσεις κατά την διάρκεια των στάσεων του λεωφορείου. Ούτε να χέσεις. Συγκρατείσαι όσο μπορείς και όταν όλοι αισθάνονται άνετοι και έτοιμοι να απολαύσουν το υπόλοιπο του ταξιδιού, πηγαίνεις διακριτικά προς τον οδηγό, χτυπώντας κάθε κεφάλι που εξέχει από τις καρέκλες, προσποιούμενος πως παραπατάς. Φτάνεις δίπλα στον οδηγό, φιλάς μία-μία και τις 47 εικονίτσες της Παναγίας της Τιμονιέρισας που έχει στο παρμπρίζ και μετά του λες “θέλω να χέσω, σταμάτα”. 

Disclaimer: Όλες οι παραπάνω πράξεις μπορούν να επαναληφθούν n φορές, ανάλογα με την περίσταση. Σε περίπτωση ανταγωνισμού (μερακλής συνεπιβάτης που κάνει τα ίδια ή παρεμφερή), μετακινηθείτε στο άλλο μισό του ΚΤΕΛ και ουρήστε στο πατάκι σημαδεύοντας την περιοχή σας. Θα καταλάβει. 

Η Πιο Νέα Τάξη Πραγμάτων

Η Πιο Νέα Τάξη Πραγμάτων

Πως να ΜΗΝ επιβιώσεις πολιτική συζήτηση με το σόι σου

Πως να ΜΗΝ επιβιώσεις πολιτική συζήτηση με το σόι σου