Η αγαπημένη μας συνταγή για φερέγγυα και δοκιμασμένη διάρροια.
Επιστρέφεις από την δουλειά σου και νιώθεις την κοιλιά σου να γουργουρίζει. Χρειάζεσαι ένα πιτόγυρο μέσα σου, αλλά 2 μέρες πριν αποφάσισες να ξεκινήσεις δίαιτα, γιατί πιστεύεις ότι είσαι μία αηδιαστική μπάλα λίπους, που δεν θα γνωρίσει ποτέ πραγματική αγάπη στην ζωή της. Ανοίγεις το ψυγείο και το μετανιώνεις καθώς ανταλλάζεις ματιές με μισό ανανά και δύο ξεχασμένα καρότα, που κάνουν παρέα στην περσινή μουστάρδα.
Τότε σου έρχεται η καταπληκτική ιδέα να ανοίξεις το έξυπνο κινητό σου και αντί να στείλεις μήνυμα σε ένα άτομο που κάποια στιγμή θα σου διαλύσει την πεινασμένη καρδούλα σου, μπαίνεις στο punchline.gr και βρίσκεις την λύση στον στομαχόπονό σου. Παραδοσιακή κομπόστα λαχανικών με ανανά και σιρόπι μουστάρδας.
Ω, τι σύμπτωση! Μία κρυφή, οικογενειακή συνταγή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά με στόχο να σκοτώσει ένα τυχερό μέλος -που δεν συμπαθούν οι υπόλοιποι συγγενείς- μέσω της αρχαίας και δοκιμασμένης τακτικής της διάρροιας.
Υλικά:
Μισοτελειωμένος ανανάς από την φορά που αποφάσισες πως πρέπει να αλλάξει γεύση το σπέρμα σου ή του γκόμενού σου (κομμένος σε λεπτές φέτες, ώστε να μπορείς να τον φτύσεις πιο εύκολα).
1 καρότο ψιλοκομμένο, ώστε να ξεχάσεις ότι τρως καρότο.
1 καρότο με την φλούδα, για να προσποιείσαι ότι είσαι ο Bugs Bunny όσο μαγειρεύεις.
Όση χαλασμένη μουστάρδα έχει ακόμα χρώμα που να θυμίζει κάτι κίτρινο.
4 κούπες νερό (βρύσης, γιατί σιγά μην ξοδέψετε εμφιαλωμένο. Εκείνο το έχετε για να πλένεστε).
2 κουβάδες ζάχαρη (αν δεν έχετε, μπορείτε να ζητήσετε από τον διαβητικό σας γείτονα).
Εκτέλεση συνταγής:
Σε μία κατσαρόλα ή ένα πλαστικό τάπερ ζεσταίνετε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί σαν τα όνειρά σας. Έπειτα, καταναλώνετε μόνο το μισό, γιατί δεν χρειάζονται υπερβολές.
Τοποθετείτε το ψιλοκομμένο καρότο στην κατσαρόλα ή το λιωμένο τάπερ, αφού βάλετε το άλλο καρότο στο στόμα σας και πείτε “What’s up, Doc?”
Μετά από μισό λεπτό, πετάτε από απόσταση τα κομμάτια του ανανά, φωνάζοντας “Kobe” και επιδιώκοντας να σηκώσετε στον αέρα όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Κερδίστε bonus πόντους, αν το νερό σας πετύχει. Αποκτήστε extra bonus πόντους αν τα εγκαύματα είναι τρίτου βαθμού.
Αφήνετε τα υλικά να ποσαριστούν (δηλαδή να ζεσταθούν, αλλά όχι να ψηθούν. Ό,τι ακριβώς σας έκανε η/ο πρώην σας).
Παίρνετε ένα βάζο με καπάκι. Δεν το αποστειρώνετε. Η ζωή είναι μικρή. Ας την κάνετε μικρότερη.
Τοποθετείτε τα ποσαρισμένα φρούτα και λαχανικά, καθώς και λίγη καμένη πέτσα σας, μέσα στο βάζο, προσέχοντας φυσικά να μην λιώσουν. Έπειτα, ρίχνετε από πάνω το σιρόπι πράσινης μουστάρδας που δημιούργησε η φύση και η τεμπελιά σας.
Βάζετε το βάζο σε βραστό νερό για 3 ώρες, μέχρι να νιώσετε πως το γυαλί κοντεύει να ξαναγίνει άμμος. Στην συνέχεια, χρησιμοποιείτε την ποσότητα που όντως έγινε άμμος για να βγάλετε μία φωτογραφία τα μπούτια σας.
Πιάνετε αμέσως το βάζο με το γυμνό σας χέρι (είναι ήδη καμένο) και το βγάζετε στο μπαλκόνι ώστε να το χτυπάει ο ήλιος ολάκερο το πρωινό.
Τρεις μέρες αργότερα, το γλύκισμά σας είναι έτοιμο να σας στείλει τουαλέτα απλώς κοιτάζοντάς το.
Πηγαίνετε να τρατάρετε τον διαβητικό σας γείτονα.
Συμβουλές:
Η κομπόστα έχει διάρκεια ζωής ενός έτους, εφόσον φυλάσσεται σε σκιερό μέρος και δεν έχετε πραγματοποιήσει σωστά όλα τα προηγούμενα βήματα.
Να θυμάστε πως το βασικό συστατικό κάθε παραδοσιακής, οικογενειακής συνταγής είναι η πλήρης απουσία αγάπης.
Ψωνίζουμε πάντα όλα τα υλικά μας από μεγάλες αλυσίδες super market και ποτέ από μικρούς, ανεξάρτητους παραγωγούς.
Δεν υπάρχει αποτυχία στην μαγειρική, εκτός από την περίπτωση που κανείς δεν πεθάνει από το δημιούργημά σας.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί τροφική δηλητηρίαση αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κάτι που θεωρείται (βάσει νόμου) τροφή.