Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

Ελλάδα & Πολιτική: 2 λέξεις - Καμία Ελπίδα

Ελλάδα & Πολιτική: 2 λέξεις - Καμία Ελπίδα

Γεννήθηκες, μεγάλωσες και δυστυχώς για το παρελθόν, παρόν και μέλλον σου, κατοικείς στην Ελλάδα. Το μέρος που γέννησε την δημοκρατία (χωρίς ψήφο γυναικών και σκλάβων, φυσικά), την φιλοσοφία και τα ρουσφέτια. Μία χώρα που όσο και να ταξιδέψεις, σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το ατράνταχτο, τρίπτυχο επιχείρημα “ήλιος - φιλότιμο - ζωή” ασχέτως με το μόνιμο αντεπιχείρημα “ζέστη - λαμογιά - δεν έχεις να φας μετά τις 20 κάθε μήνα, βρε βλάκα”. 

Ένας πιο άμαθος στις παραδόσεις αυτής της χώρας, θα περίμενε πως η συμμετοχή στα κοινά, θα ήταν κάτι σύνηθες και αναμενόμενο. Ένας μαθημένος, έμπειρος και μερακλής γνωρίζει πως όταν η ψήφος σου έχει λιγότερη αξία από υλικά παραγωγής τσίχλας, και κάθε εκλογική αναμέτρηση λαμβάνει χώρα κατακαλόκαιρο, δεν θα πατήσει άνθρωπος. 

Το καλό το σοκ το δέχτηκα στις βουλευτικές εκλογές του 2023, αλλά ήλπιζα πως θα πεθάνουν μερικοί παππούδες όταν τελειώσει το εφάπαξ, άλλοι θα μείνουν παράλυτοι και δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, οι έλληνες του εξωτερικού θα έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν κτλ. Τελικά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γιατί πρώτα θα πεθάνουμε εμείς. 

Για τους υπόλοιπους: Ρε μαλάκες, ρε πατριδολάγνοι, ρε ανιστόρητα τσουρέκια, τι σκατά ψηφίζετε; Δικαίωμα του καθενός να εκφραστεί όπως επιθυμεί, αλλά κάθισε σπίτι σου και ζωγράφισε πούτσες, μην ψηφίζεις Βελόπουλο και ταλιμπανοκάστορες. Ή, σε περίπτωση που σε καίει τόσο πολύ το χέρι σου να ρίξεις μαλακία, προτείνω να υποχρεώνεσαι να αιτιολογήσεις με πολιτικές θέσεις την λάθος επιλογή σου. 

Δεν πιστεύω πως με αυτήν την ιδέα θα αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε την χαρά να παρακολουθούμε συνεντεύξεις exit poll σε στυλ συνεντεύξεων πανελληνίων. 

Proof of concept:

Καλησπέρα. Ψηφίσατε;

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Μα δεν υπάρχει πλέον το Ποτάμι. 

Ναι, αλλά υπάρχει ο ένας και μοναδικός, ο σωτήρας μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μάλιστα. Ποιες θέσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας σας έπεισαν;

Δεν τα ξέρω εγώ αυτά, μάνα μου. Μ’ αρέσει ο Κυριάκος, είναι επιτυχημένος, πάει και τις διακοπούλες του κάθε δεύτερη μέρα, φαίνεται μπερμπάντης. 

Καληνύχτα.

Τι καληνύχτα;

Κεμάλ.

Proof of concept 2:

Γιατί ψηφίσατε το κόμμα του κυρίου Βελόπουλου;

Μου το είπε ο Ιησούς σε ένα γράμμα. 

Αμήν.

P.o.C 3: 

Νίκησε ο Χριστός. Η ευρωβουλή θα νιώσει το Φως Του. 

Εικάζω πως το ρίξατε ΝΙΚΗ, κύριε Paladin.

Δόξα τω θεώ. 

2 ερωτήσεις: Αρχικά, ποιο είναι το κόλλημα της εκκλησίας με αυτήν την λέξη; Περιοδικά προς τη νίκη, κόμμα ΝΙΚΗ… Υπάρχει κάποιο brand awareness campaign; 

Ε; 

Δεύτερη ερώτηση: Ποιες οι θέσεις του κόμματος;

Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο χριστιανισμός, ζήτω και δόξα στον Θεό μας. Έξω οι πούστηδες που θέλουν να βατεύσουν τα παιδιά μας. 

Γνωρίζετε πως η εκκλησία έχει έντονο παρελθόν παιδοφιλίας;

Φύγε από εδώ πέρα, σατανά, με τα λογικά επιχειρήματά σου.

Αντί επιλόγου, θα ήθελα να ρίξω μπινελίκι που ξεκινά με μάνα και καταλήγει σε γιο γνωστής θρησκείας, αλλά θα κρατηθώ και θα πω ένα εμπνευσμένο “μας αξίζουμε”.

Just a regular day

Just a regular day