Βρες μας από εκεί που ανεβάζεις selfie

24 Κείμενα: Γεράματα INC.

24 Κείμενα: Γεράματα INC.

24 γράμματα, 24 κειμενα, 24 μέρες. Κάθε μέρα με μια τυχαία λέξη που αρχίζει από ένα γράμμα της αλφαβήτου. Γιατί; Διότι το αφιλόξενο σύμπαν δε νοιάζεται για κάτι και τίποτα δεν βγάζει νόημα. Όποτε γιατί να βγάλουμε εμείς… 

Γάμμα - Γεράματα

“Το γήρας, αγόρι μου, είναι σαν τον παππού σου, τον Γεράσιμο… Τα σκέφτεσαι στα 16 σου και λες “μακριά είναι˙ αργεί…” και ξαφνικά βρίσκεται πάνω σου και σε γαμάει”.
-Τάδε έφη η θεία μου η Έφη.

Εμείς εδώ στο punchline.gr -αυτό το αντρικό άντρο πολιτισμού και ευρυμάθειας- αποφεύγουμε τα πεζά, αισχρά αστεία οπαδών του Σεφερλή, που εύκολα και δίχως ενδοιασμούς θα έπαιρναν το γράμμα “γάμμα” και θα δημιουργούσαν λογοπαίγνια επιπέδου δημοτικού. Πως αλλιώς να το θέσουμε; ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΜΕ! Στέλνουμε τη μπαλίτσα στο γάμμα. Μας καλούν στο γάμο τους και γαμάμε τα παρανυφάκια (όσα είναι ενήλικα). 

Γκουχ...γκουχ. 

Οι προηγούμενες αισχρότητες γράφτηκαν από εμένα πριν μερικά λεπτά. Πλέον, έχω μεγαλώσει, ωριμάσει και γεράσει. Δεν εκφράζουν τις τωρινές μου απόψεις και θα επιθυμούσα να αποστασιοποιηθώ από τέτοιες κατάπτυστες απόπειρες κωμωδίας και να επανέλθω εις το θέμα μας.

Αυτό πετυχαίνουν τα γεράματα. Σε αλλάζουν, σε εξελίσσουν και σε μετατρέπουν σε κάτι που περισσότερο θυμίζει σταφίδα παρά άνθρωπο. Το γήρας αποτελεί κάτι αναπόφευκτο και έρχεται για όλους… Εκτός αν είσαι rock star ή πρεζάκι (2 κοινά συχνά ταυτόσημα σε ένα διάγραμμα Venn). Μαζί με τα γηρατειά, όμως, έρχεται και η εμπειρία, η γνώση και η σοφία. Πολύ πιθανό βέβαια, να μην θυμάστε ποια είναι η Σοφία, γιατί θα έχετε άνοια, καθώς κι αυτή έρχεται με την ηλικία.

Ως νεανίες, φοβόμαστε τα γεράματα ή απλώς αδιαφορούμε γι’ αυτά, καθώς φαντάζουν απόμακρα. Γνωρίζετε τι άλλο μοιάζει μακρινό και στην πραγματικότητα συνέβη πρόπερσι; ΤΟ 2019, ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΘΥΣΙΑΣΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

Γκουχ...γκουχ 2.

Αυτό που αποτυχημένα επιχειρώ να εξηγήσω, είναι ότι ως ευσυνείδητοι πολίτες οφείλουμε να σεβόμαστε τα γεράματα ως ο θησαυρός που είναι. Πρέπει να επιτρέπουμε στους αμόρφωτους παππούδες μας να παραμένουν χαριτωμένα ρατσιστές, σεξιστές, ομοφοβικοί και μαλάκες, γιατί εδώ που είμαστε, ήτανε και εκεί που είναι, πάμε… Κοινώς, η τρίτη ηλικία είναι η μοναδική ευκαιρία όλων μας να εγκαταλείψουμε κάθε ενδοιασμό, κάθε ίχνος πρέπουσας συμπεριφοράς και να γίνουμε οι χειρότεροι εαυτοί μας. 

Για την ακρίβεια, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να ξεκινήσετε από τώρα να σχεδιάζετε τις δραστηριότητές των χρυσών χρόνων σας, ώστε να είστε έτοιμοι όταν αύριο ξημερώσει και είστε 73. 

Αφήστε άκοπο το νύχι στο μικρό δάχτυλο, αξύριστο το καρπερό αυτί σας ή μουστάκι για της κυρίες, γυαλίστε τη μελλοντική φαλάκρα σας και ονειροπολίστε ελεύθερα την πλήρη άφεση αμαρτιών που σας παρέχει η τρίτη ηλικία και η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία (2 πράξεις συχνά ταυτόσημες σε ένα διάγραμμα Venn).

Ακολουθούν μερικά τυχαία παραδείγματα κατάχρησης ελευθεριών που σας παρέχονται από την θυγατρική εταιρεία του punchline.gr “Γεράματα Inc.” με το πέρας των 53:

*Νεότερες ηλικίες μπορούν να προβούν σε αυτές τις πράξεις, εφόσον είχαν κάποιο ατύχημα, καπνίζουν πάνω από 22 χρόνια ή απλώς έχουν χεστεί πάνω τους τουλάχιστον 3 φορές ως ενήλικες.

  • 22χρονες κοπέλες με sexy ενδυμασίες; Catcalling για τους παππούδες και “τσκ, τσκ, τσκ, παλιοπορνίδια” για τις γιαγιάδες. 

  • Άραβας στον δρόμο; Φαλάφελ, με δώρο μασέλα, στο κεφάλι! 

  • Ανιψιός που καπνίζει; Αποκλήρωση, ενώ ρουφάτε τζούρα από πούρο Αβάνας ή Μάρλμπορο μαλακό -your choice! 

  • Εγγόνι με τατουάζ που δεν γράφει ΜΠΑΟΚ; Ιστορίες για εργοστάσια στην Γερμανία… Με γλαφυρές λεπτομέρειες, να πήξει ο πιτσιρικάς! 

  • Κόκκινο φανάρι πεζών; “Έχω καταρράκτη, περνάω σα νερό δίπλα από την διάβαση, το τριαξονικό και το νεκρό ποδηλάτη. Τα φιλιά μου στον Bruce Lee, νεαρέ”.

  • Αντιπαθητικό σόι; Λογύδριο περί ομοφυλόφιλων, αρρώστων, βρώμικων, σαυρανθρώπων μεταναστών που εισβάλλουν στην χώρα μας για να μας πάρουν τις δουλειές, τα φάρμακα και το κάρι.

  • Χρήση πάνας σε δημόσιους χώρους. Η συγκεκριμένη ενέργεια ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και χωρίς την χρήση πάνας.

  • Συνωστισμός σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς; Κλανιά βαρβάτη, ρεψίδι εύμορφο καλοσυντηρημένο, παραμιλητό με μπινελίκια προς εξαφάνιση, και σεξουαλική παρενόχληση στον οδηγό! 

Σημείωσις: Το κομπολόι, το Π και τα Viagra δεν παρέχονται από εμάς.

Σημείωσις 2: Βασική προϋπόθεση για κάθε wannabe γέρο που επιθυμεί να απολαύσει τις παροχές μας, είναι η γνώση τάβλι με την απαραίτητη και αναμενόμενη χρήση των κατάλληλων μπινελικίων ως προς τους νεότερους αντιπάλους του.

Σημείωσις 3: Βασική προϋπόθεση για κάθε wannabe γριά, που επιθυμεί να απολαύσει τις ανέσεις μας, είναι η γνώση ανάγνωσης καφέ από φλιτζάνι οποιουδήποτε χρώματος, το ξεμάτιασμα με χρήση ροχάλας, και η πρόβλεψη φύλου παιδιού εγκύου γυναίκας.

24 Κείμενα: Δοκιμάσαμε δεινόσαυρο για να μην το κάνετε εσείς

24 Κείμενα: Δοκιμάσαμε δεινόσαυρο για να μην το κάνετε εσείς

Αρχαιολογία & Επιτραπέζια: Η κατάρρευση του Βυζαντίου

Αρχαιολογία & Επιτραπέζια: Η κατάρρευση του Βυζαντίου